Tvättstugan

Till varje fastighet hör en tvättstuga där du kan boka tid för att tvätta.

Tvättstugan är ett av de viktigaste gemensamma utrymmet i hela huset. Det är ytterst viktigt att vi följer anvisningarna som finns i tvättstugorna. Då går arbetet lättare och våra maskiner fungerar bra och håller längre.

Bokningsregler
Boka tid med den bokningscylinder eller bokningsnudd du har fått till din lägenhet. Tider som kan bokas är måndag - söndag mellan kl 7-22. Man kan boka 1 tvättpass per lägenhet och vecka.

Trevlig tvättstund för alla
Om alla hjälps åt att hålla ordning i tvättstugan blir det trevligt för alla.

I grunden handlar det om att du lämnar tvättstugan så som du själv önskar möta den. Städa efter dig. Golv ska sopas av och torkas samt så ska filter i torktumlaren göras rent. Maskinerna ska torkas av och kontrollera att det inte finns tvättmedelsrester kvar i facken. stäng fönster och släck lamporna. Med respekt för grannarna ska du inte röka i  tvättstugan.

Var rädd om maskinerna så att de fungerar även nästa gång du ska tvätta. Använd tvättpåse när du tvättar bygel-bh. Färga och blek inte kläderna i tvättmaskinerna. Om något inte fungerar gör du en felanmälan. Om maskinerna inte fungerar lämna då felkoden från maskinens display till den som tar emot felanmälan.

Tvätta miljövänligt!
För att dina tvättar inte ska skada miljön mer än nödvändigt kan du använda miljömärkt tvätt- och sköljmedel märkta med t ex Svanen eller Bra miljöval.

Överdosera inte tvättmedel. Följ doseringsanvisningen på tvättmedelspaketet.

Man kan undvika klorin och andra blekmedel eftersom klor är ett miljöfarligt ämne som skadar sjöar och hav. Det finns istället miljömärkta blekmedel.